Zonnepanelendelen

Project 6 - teamopdracht

visueel ontwerp, UX design, visuele identiteit, conceptontwikkeling

Voor het eerst geen fictieve, maar een echte opdrachtgever voor een gezamenlijk teamproject. "Zonnepanelendelen.nl" richt zich op een speciale markt: personen die graag een zonnepaneel willen maar niet over een eigen dak beschikken.

Resultaat

De app biedt de gebruikers de mogelijkheid om data over het zonnepaneel in te zien. Denk hierbij aan wat je zonnepaneel momenteel opbrengt en wat je eigen verbruik thuis is. Naast de app wordt er een fysiek product meegeleverd: het (bespaar)varkentje. Dit varkentje toont de data in "real life", de plaatselijke weersverwachting en hij daagt je uit om bepaalde doelstellingen te behalen. Voor ouders met kinderen kan dit varkentje worden omgezet in een "Bespaarvarkentje" en wordt er een koppeling gemaakt met de opbrengsten van je zonnepaneel en de spaarrekening van het kind.

De kleur geel is goed in contrast met de donkere grijze kleur, waardoor de kleur geel extra opvalt en geassocieerd wordt het weer. Ook wordt er net als andere weer apps gebruik gemaakt van rijke fotografie.