Everyday Heroes

Afstudeerproject

visueel ontwerp, interactie ontwerp, UX design, conceptontwikkeling, doelgroeponderzoek, usability testen

Tijdens mijn afstudeerproject heb ik het concept "Everyday Heroes" ontwikkeld. Everyday Heroes is een digitaal platform waar startende ondernemers en non-profit organisaties aan elkaar gekoppeld worden.

Resultaat

Everyday Heroes is een discover en showcase platform voor het vinden en aanbieden van werkzaamheden en projecten op basis van vrijwillige inzet. Het platform biedt tevens de mogelijkheid om gemaakt werk te tonen in een online portfolio, waardoor het portfolio kan worden aanschouwd als een “wall of fame. ”Everyday Heroes kan worden gezien als hét online portfolio voor vrijwilligerswerk en is zodanig ontwikkeld dat het de vrijwilligers uitdaagt het te gebruiken. Met dit online portfolio wordt er ingespeeld op de MVO trend: als jij met jouw gemaakte werk in het online portfolio staat, ziet de buitenwereld dat jij aan Maatschappelijk verantwoord ondernemen doet. Dit creëert naast de MVO trend ook een stukje extra vindbaarheid en awareness voor beide doelgroepen.

Het concept Everyday Heroes is tot een klikprototype uitgewerkt en is ontstaan door mijn eigen onderzoek en bevindingen.